Kontakta oss direkt: 08-642 94 00
E-post: info@hammarbymarinservice.se

Nya Cross 75 BR – Imponerande och rymlig


Skyddade och bekväma platser för nio personer

​​​​​​​
Den stora sittbrunnen i aktern bjuder in till att njuta av soliga och äventyrliga sommardagar på sjön. Den höga vindrutan ger ett utmärkt skydd mot vind och stänk för både föraren och även de passagerare som sitter längst akterut. Den aktre sittbrunnen har en stor U-soffa, och som extrautrustning kan du välja till ett bord och en solbädd. Det finns också gott om utrymme i fören och möjlighet att välja till en solbädd även där.
”De öppna ytorna i Cross 75 BR är generöst dimensionerade. Det praktiska kapellgaraget och de stora badplattformarna gör att det är enkelt att gå ombord på båten och även njuta av bad och vattensport. De välgenomtänkt designade instegen är både stilrena och säkra,” säger Johan Finnberg, Marknadschef för Cross.
 
Luckan till kapellgaraget är snyggt integrerad med akterdäcket, och de stora badplattformarna har en halkfri yta och är säkra att gå på och du tar dig enkelt upp i båten igen efter ett skönt bad. Badplattformarna är också perfekta att använda för vattensporter, en vattenskidbåge finns som tillvalsutrustning. 
Ett insteg i aktern gör ombord- och ilandstigning säker. Båtens layout är tydlig och du tar dig enkelt fram i den, det finns även ett praktiskt insteg i fören. Som tillval finns en hopfällbar stävstege som underlättar ombordstigning från stranden.

Q wide Infotainment Display

​​​​​​​
Precis framför förarsätet finns en ny, bred pekskärm för infotainmentsystemet Q, med dubbla vyer som kan anpassas för att visa det du önskar. Som exempel kan du välja att titta på elektroniska sjökort på den ena vyn och samtidigt se motorinstrumenten på den andra.
Med Q wide kommer också Digital Switching som är en fjärrstyrningsfunktion, som du kan använda för att fjärrstyra exempelvis däcksbelysningen och lanternorna på båten. Du kan också fjärrstyra värmaren och kylskåpet om du har gjort de tillvalen. 
Cross Q är ett nytt infotainmentsystem som introducerades som standardutrustning på alla Cross-båtar från 2020. Systemet har en stor och användarvänlig pekskärm, som samlar elektroniska sjökort, en inbyggd dator och ett Entertainmentsystem på ett och samma ställe. 
Cross Q inkluderar internetuppkoppling, Navionics elektroniska sjökort, Yamaha Engine Interface, lokal väderinformation och en WiFi-hotspot som kan användas för att dela Cross Q’s internetuppkoppling med andra enheter

Bekvämt utrustad

​​​​​​​
Standardutrustningen på Cross 75 BR inkluderar Cross Q wide Infotainment Display, stereo, trimplan med en LED-skärm och joystick, samt vindrutetorkare på både styrbords och babords sida.
Cross 75 BR kommer med ett nytt Softdeck, som har ett snyggt utseende och en ytbehandling som gör det säkert och halkfritt att gå på även när det är vått. Det är också enkelt att underhålla och känns skönt under bara fötter. Alternativt går det att istället få en aluminiumdurk. Annan extrautrustning som går att välja till är exempelvis solbäddar, en som kan monteras i fören och en som kan monteras i aktern, ett förstklassigt ljudsystem, en bogpropeller, en ankarvinsch, ett kylskåp och en fjärrkontroll som du kan använda för att styra bogpropellern och ankarvinschen.  
Cross 75 BR har också gott om stuvutrymme under toften i fören, i konsolen på passagerarsidan och framförallt på babordssidan i aktersoffan. Den stora, fasta bränsletanken på 300 liter gör att du kan köra långa sträckor utan att behöva stanna för att tanka.