Till toppen av sidan
Stockholms mest centrala marina.
Nav
Stockholms mest centrala marina.

Ny lätt 200hk utombordare från Yamaha

5 november 2012

Yamaha Motor lanserar en helt ny motor i sin serie med högt uppskattade utombordsmotorer: en ny lättvikts F200 som tillför många nya och innovativa finesser till denna storleksklass.

yamaha-200hkSom ett led i vår strävan att tillgodose våra kunders önskemål och att alltid leverera kompromisslös båtglädje genom innovation och teknologi har Yamaha skapat den nya F200 utombordaren. Effekten är 200 hk, men i ett kraftfullt paket som i vikt och storlek kommer närmast vår F150A, vilket ger ett extremt bra vikt-effekt-förhållande.

Vikten är bara 227 kg, cirka 50 kg mindre än den tidigare versionen F200C. Den senaste modellen är 18 procent lättare men har samma effekt och pålitlighet. En rak, fyrcylindrig motor med variabelt ställbara ventilertider (Variable Camshaft Timing, VCT) och viktbesparande teknologi i hela motorn ger 200 hk från denna klassens lättaste utombordare. Den lägre vikten, som passar ett större utbud av båtar, hjälper också till att ge en lägre bränsleförbrukning såväl som ökad prestanda.

Nya F200 finns tillgänglig i två versioner, F200F med mekanisk växel och gas samt F200G med en elektroniskt kontrollerad ”drive-by-wire” växel och gas. F200F/G har också fördelarna från Yamahas senaste teknologiska utveckling, som till exempel Yamahas Y-COP (Yamaha Customer Outboard Protection) stöldskyddssystem, nydesignade Reliancepropeller med SDS (Shift Dampener System). SDS som effektivt minimerar ljudet vid växlingar, tiltbegränsning och LCD färgskärm (exklusivt tillval för F200G), enknapps start/stop (exklusivt tillval för F200G) och möjligheten att ställa variabla varvtal vid trollingfiske. De här finesserna gör F200F/G jämförbara med Yamahas toppmodeller V6 (4,2 liter) och V8 utombordare.

F200F/G är avsedd för kunder som vill ha effekten av 200 hk men med kompakta dimensioner och vikt som hos Yamaha F150A. Faktum är att den här motorn är idealisk för att ersätta en 200 hk 2-takt med mer miljövänlig 4-taktsteknik. Med både mekaniskt och elektroniskt styrda versioner erbjuder Yamaha kunderna möjligheten att anpassa den nya utombordaren till ett stort utbud av båtar.

Viktiga funktioner på Yamaha F200F/G:

  • Vikt endast 227 kg! – 50 kg (18 procent) lättare än nuvarande F200C
  • Låg bränsleförbrukning
  • Y-COP stöldskyddssystem
  • F200F med mekanisk kontrollerad växel och gas
  • F200G med elektrisk kontrollerad växel och gas
  • Enknapps start/stop och LCD 5 tums färgskärm (tillbehör för F200G)
  • Variabelt ställbart trollingvarvtal
  • Reliance SDS (Shift dampening system) som standard propeller

Vi arbetar med välkända varumärken inom marinbranschen.

Kontakta oss gärna